Ereğli Dilme Çelik Servis Merkezi

Galvanizli Saç

Galvanizli Saç

Çelik sac korozyon direncini artırmak için yüzeyi çinko ile daldırma veya elektrolitik kaplama yöntemiyle kaplanır. Kaplama genelde her iki yüzeyde toplam 100-300 gr/metrekare olarak yapılır. Kaplanan malzeme yüzeyine kromat solüsyonu  veya yağ uygulanarak beyaz pasa karşı korunması sağlanır.

Soğuk Saca göre Avantajları

Yüksek Korozyon direnci: Çinko kaplama, çinkonun korozif elementlere karşı bariyer gibi durarak koruması nedeniyle, galvanizli malzemeye mükemmel bir korozyon direnci sağlar. Nihai kullanım ömrü kaplamanın kalınlığına ve bulunduğu ortamın korosifliğine  (nemli, tuzlu v.b.) bağlıdır.

Mükemmel yüzey görünümü: Herhangi bir yüzey işlemi gerektirmeden de kullanılabilir.

Şekillendirilebilirlik: Galvanizli Saclar şekillendirme özelliklerini koruduğundan derin çekilebilir ve kolayca form verilebilir.

Boyanabilirlik: Uygun yüzey ön işlem sonrası kolayca boyanabilir.  Kullanım öncesi boyanarak nihai kullanıcıya boyalı sac olarak sunulmasına  ve  şekillendirilmesine olanak verir.

Kaynaklanabilirlik: Birçok bilinen kaynak metotlarıyla  kaynaklanabilir.

 

Genel kullanım alanları

  • Korozyon direnci ve boyanarak kullanımı çok uygun olan Galvanizli sac Otomotiv sektörünün gereksinimlerini en iyi karşılayan malzeme türüdür. Otomotiv üreticileri tarafından hem iç yüzey hem de dış yüzey parça üretimlerinde kullanılmakta ve bu sayede korozyona karşı ömür boyu garanti verilebilmektedir.
  • Yapı sektöründe sıcak daldırma galvanizli saclar uygun form verilerek çatı kaplama, binaların iç ve dış yan yüzeylerinde  panel veya  sandviç panel olarak oldukça geniş  uygulama alanı bulmuştur.
  • Uzun ömürlü olması nedeniyle beyaz eşya imalatında (görünmeyen yüzeylerde sade olarak ve görünen yüzeylerde boyalı sac olarak), havalandırma donanımlarının imalatında tercih edilen ürün olmaktadır.